Tagging, opplastning, nedlastning og zipping av bilder.

Hvordan å tagge, laste opp, laste ned og zippe bilder? Hvilket bilder er det som vises og til hvem? Vi skal gå gjennom dette og komme med tips og triks til hvordan gjøre prosessen smidig.

For ansatte

Opplastning av bilder

For å laste opp bilde gå til «Media» og trykk på «Last opp medier». Et vindu vil komme opp og du vil se en knapp som heter «+ Legg til filer..», trykk på den og du vil kunne velge bilder du ønsker å laste opp fra din PC. Du kan velge flere bilder samtidig ved å bruke ulike hurtigtaster. Du kan holde inn ⌘Command(Mac) / Ctrl (Windows) og trykke på de bildene du ønsker å laste opp. ⌘Command + A(Mac) / Ctrl + A(Windows) hurtigvelger alle bilder i et album og Shift + musetrykk velger alle bilder ovenfra og ned til det bildet som ble trykket. Merk at bilder blir ikke lastet opp automatisk og vi lar deg kontrollere om du har lastet opp riktige bilder, du kan trykke på «Fjern» for å fjerne et bilde før opplastning. Du kan velge hviklet album de lastes opp ved å enten velge et som eksisterer fra før eller skrive navn på et nytt et. Merk at dersom du ikke skriver et navn vil de automatisk dannes et album for nåværende måneden + året, dersom albumet allerede eksisterer vil de legges automatisk i det albumet.

Tagging av bilder

Når bilder lastes opp må de tagges for å bestemme hvem skal kunne se hvilke bilder. Det er mulig å tagge albumer eller enkelte bilder. Bildene kan flyttes til ulike avdelinger, bildet vil kun være synlig i fra den avdelingen når det flyttes. Det er mulig å gi navn og beskrivelse til bildet eller albumet. Under vil det være synlig et sett med bilder av barn i barnehagen, her vil bildene kunne tagges. Når et barn tagges vil det bildet være tilgjengelig KUN til relaterte kontaktpersoner for dette barnet. Barn som ikke har tillat foto/video vil ikke kunne tagges og markeres rødt i utvalget.

Åpent felles album

Dersom barnehagen ønsker å laste opp bilder som f.eks bilder av skolen, juletreet eller lignende, kan de bruke «Last opp til Åpent fells album» knappen, merk at det er kun administratorer som kan laste opp til dette albumet, vær ekstra forsitkig med hva som lastes opp til dette albumet ettersom bildene vil bli tilgjengelig til alle i barnehagen uavhengig av foto/video tillatelser. Det behøves ikke å tagge bilder når bildene blir lastet opp på denne måten, bildene må derimot hukes av som «aktiv» for at andre skal kunne se de.

For foresatte

Hvilket bilder ser jeg?

Basert på hvilket bilder barnet blir tagget vil disse vises under «Media», under «Nyeste media» på «Oppslagstavlen» finner du rask tilgang til bilder barnehagen laster opp. Dagen i dag og denne uka under «Oppslagstavlen» samler de nyeste bildene som ble lastet opp og lager en kort oppsumering sammen med bilder de barnehage ansatte inkluderte i «Dagen i dag» meldingen.

Hvor kan jeg laste ned bilder?

Det er tre ulike måter å laste ned bilder på.

  • For å laste ned ett enkelt bilde kan du navigere deg frem til bildet og trykke på «Nedlastnings knappen» over bildet.
  • For å laste ned et helt album, gå til «Media» trykk innpå albumet og deretter trykk på «Last ned alle medier i albumet», du vil bli redirigert til et vindu der alle bilder er markert, trykk på «Zip medier». Filene vil bli samlet sammen til en fil og en lenke som leder til nedlastningen av bilder vil bli sendt til deg på email så snart bildene er zippet, de vil også være tilgengelig under «Media» dersom de er ferdig zippet. Merk at denne prosessen kan ta opp til 24 timer.
  • For å laste ned alle medier eller et spesifikt utvalg, trykk på last ned alle medier og deretter huk vekk de bildene du ikke ønsker å ta med.