Tips og råd for optimal bruk av kommunikasjonsverktøy i MyKid

I MyKid finnes det flere ulike fremgangsmåter som forenkler den daglige dialogen mellom barnehagen og hjemmet, og hvis dere bruker MyKid etter våre anbefalinger, gjør vi sammen denne viktige kommunikasjonen enda mer effektiv.

Hvis din kommunikasjon:

– skal være tilgjengelig kun for foresatte til ett barn:

    «Dagen i dag»
    «Dagspåminnelse»
    «SMS»

– skal være tilgjengelig kun for foresatte til flere barn/hele barnehagen/en avdeling:

    «Dagen i dag»
    «Nyhetsbrev»
    «Post-It»

– har dato og tid:

    «Kalender»

– skal fortelle foresatte mer om barnets dag:

    «Dagen i dag»

– skal gi beskjed til ett enkelte barns foresatte om en spesifikk dag:

    «Dagspåminnelse»

– skal gi en kort beskjed til alle foresatte på barnehagen, avdelingen eller gruppen:

    «Post-It»

– Haster:

    «E-post / SMS»

– inneholder mye tekst som alle foresatte bør få med:

    «Nyhetsbrev»
    «E-post»

Dere velger avdeling/gruppe øverst til venstre, og avhengig hva som er valgt, vil dere kunne kommunisere med alle eller utvalgte foresatte i hele barnehagen, en avdeling eller en gruppe.

Info registrert før kl 17, som foresatte ikke allerede har sett, blir varslet med ett push-varsel kl 17:30. Eventuell viktig info om morgendagen etter kl 17:30 må sendes som SMS.

Kalender

For å få mest ut av Kalender-funksjonaliteten (Kalender > Kalender), anbefaler vi at dere bruker den for å informere foresatte om planlagte aktiviteter i barnehagen, og aktiviteter de kan melde barna deres på.

Eksempler på bruk: turer til byen eller naturen, aktiviteter som krever at barna tar med leker, flagg eller andre saker hjemmefra, organiserte tur til f.eks. akvariet eller museer, påskefrokost, julelunsj.

For å holde Kalenderen oversiktlig for foresatte, anbefaler vi den brukes kun i tilfeller der foresatte trenger å vite om en aktivitet på forhånd eller melde seg på. Ønsker dere å gi foresatte et innblikk i barnets dag, bruk heller Dagen i dag istedenfor.

Ønsker dere å minne foresatte på en kommende kalenderaktivitet, med eller uten påmelding, kan post-it lapper brukes til dette. Vi anbefaler at dere sletter alt som ikke lenger er aktuelt fra post-it lappen, skriver påminnelsen øverst på lappen, og slette den fra lappen når aktiviteten/påmeldingen ikke lenger er aktuell.

Inne på appen ser foresatte ukens aktiviteter med en gang de logger seg inn (Denne uka). Ønsker de å se fremtidige aktiviteter, kan de bruke pilen oppe til høyre, eller gå til Meny > Kalender, der de kan velge mellom to typer oversikt.

Dagen i dag

Dagen i dag (Barna -> Dagen i dag) er et nyttig verktøy når dere ønsker å gi foresatte et innblikk i barnets dag. Inn på Hele barnehagen kan dere legge til generelle beskrivelser av dagen til alle barna i barnehagen, og inne på avdelingen til barna på avdelingen. Trykker man på et enkelt barn, kan man nærmere beskrive dagen til dette barnet, som da vil bli delt kun med barnets foresatte.

Her kan dere skrive om lek, måltider, perling, vannlek, og mye mer.

Slik vil de se ut for foresatte (Denne uka -> den aktuelle dagen):

Dagspåminnelser

Dagspåminnelser skriver dere i «snakkebobler» inne på Kalender -> Fremmøteliste.
De kan brukes til kommunikasjon med foresatte ved å huke av for «Vis til foreldre». Hvis dette ikke er huket av, kan dagspåminnelser brukes som interne påminnelser.

Dagspåminnelser er best egnet for bruk til det som er viktig å huske på den aktuelle dagen.
De kan brukes for korte beskjeder – f.eks. hvis barnet trenger flere bleier, eller hvis bestefaren henter barnet på torsdag. Er det noe som må husker hver uke på en torsdag, eller hver dag i 2 uker, kan dagspåminnelser brukes også til det. Det anbefales i utgangspunktet ikke at disse skal brukes for viktig info som foresatte absolutt må få med seg. Til dette er SMS funksjonen bedre egnet.

Foresatte ser dem på samme sted som Dagen i dag, på dagsoversikten, og kan svare på dem på samme sted.

Post-it lapper

Bruk gjerne digitale post-it lapper til det samme dere ville brukt vanlige post-it lapper: korte beskjeder som slettes når de ikke lenger er aktuelle. Jo kortere post-it lapp, desto bedre sannsynlighet for at foresatte skal få det med seg.

Det anbefales ikke å lime inn det som skal stå i post-it lapper fra Word eller lignende, da det kan gi uforutsigbar formattering.

Hvis post-it lappene inneholder mye tekst, innebærer det mye scrolling for foresatte. Slik ser de ut for foresatte:

Epost/SMS

Epost/SMS egner seg til viktige beskjeder, ettersom foresatte får SMS-en/mailen både i MyKid appen og til deres mobilnummer/e-post adresse. De er allikevel ikke egnet for sensitive personopplysninger og sensitiv informasjon.

Om «Tillat svar» hukes av ved utsendelse av SMS, vil ev. svar komme opp inne på Epost/SMS -> Mottatte SMS, uansett om foresatte svarer via SMS-appen eller via MyKid appen. Når de svarer på en mail, kommer mailen til den e-postadressen som dere valgte som avsender ved utsendelse.

Det er mulig å slå på videresending av Mottatte SMS-er fra MyKid til avdelingens telefoner. Om avdelingens mobil er registrert inne på Administrasjon -> Barnehagen -> Avdelinger, vil det være mulig å slå på videresending fra avdelingens Oppslagstavla, rett under post-it lappene.

I MyKid appen, vil foresatte se mottatte SMS-er og mailer i Meldinger-fanen.
Svarer de på samme sted, vil meldingen dukke opp hos dere inne på Mottatte SMS-er.